Kluski ryżowe z kapustą pekińską i kurczakiem

Składniki:

  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • marchewka - 1 sztuka
  • olej słonecznikowy - 1 łyżka
  • seler naciowy - 1 sztuka
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • sok z limonki - 4 łyżki
  • imbir - 1 sztuka
  • filet z kurczaka - 300 gramów
  • mięta - 2 łyżki
  • sos rybny - 2 łyżki
  • Młoda cebulka - 4 sztuki
  • czosnek marynowany - 3 sztuki
  • makaron ryżowy wstążki - 200 gramów
  • ostre chili - 1 sztuka
  • Wątróbka z kurczaka - 2 sztuki
  • Kapusta pekińska poszatkowana - 1 sztuka
  • Treść kroku
  • Makaron moczyć około 15 minut w gorącej wodzie. Odcedzić.
  • Czosnek, imbir, cebulkę i chili smażyć około 1 minuty na rozgrzanym oleju, dodać mięso, wątróbkę, smażyć około 10 minut.
  • Dodać seler, marchewkę, smażyć 3 minuty. Dodać kapustę, sok z limonki, wymieszać.
  • Dodać makaron, wymieszać posypać miętą i marynowanym czosnkiem.