|
Składniki | ||
jajko | 2 sztuki | |
mąka pszenna | 2 szklanki | |
sól | 1 szczypta | |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
ugotowane ziemniaki | 0.5 kilogramów | |
truskawki | 0.5 kilogramów | |
cukier puder | 3 łyżki | |
ser biały półtłusty | 0.5 kilogramów | |
mus truskawkowy: |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ser zmiel razem z ugotowanymi ziemniakami. |
Krok 2 |
Dodaj mąkę, jajka, mąkę ziemniaczaną i zagnieć ciasto. |
Krok 3 |
Rwij po kawałku ciasta, lekko rozpłaszczaj i wkładaj po jednej truskawce do środka, a następnie formuj knedle. |
Krok 4 |
Knedle włóż do zagotowanej, lekko osolonej wody. Gotuj na małym ogniu około 4-5 minut od wypłynięcia. |
Krok 5 |
Wyjmuj łyżką cedzakową. Składniki musu zmiksuj i pole ciepłe knedle. |
Autor: pasibrzuch |