Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto orzechowe: białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, mąkę z proszkiem, bułkę tartą i orzechy. Piec 35 min w temp. 175 st. |
Krok 2 |
Ciasto kakaowe: białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, mąki z proszkiem, kakao oraz olej. Piec 35 min w temp. 175 st. |
Krok 3 |
Orzechy: mleko z cukrem i kakaem zagotować, ostudzić. Kasię utrzeć, dodawać na przemian mleko z kakaem i mleko w proszku. Dodać orzechy. |
Krok 4 |
Czekolada: Kasię utrzeć, dodawać Nutellę i spirytus. |
Krok 5 |
Budyń: szkl. mleka zagotować z cukrami. W drugiej szkl. rozrobić obydwie mąki oraz żółtka. Ugotować budyń. Ostudzić. Kasię utrzeć, dodawać budyń, potem jogurt. |
Krok 6 |
Oba placki przekroić, nasączyć herbatą. Na pierwszy wafel wyłożyć połowę masy orzechowej, przykryć ciastem orzechowym. Wyłożyć połowę czekolady, na to blat kakaowy, budyń, potem blat orzechowy i reszta czekolady. Następnie przykryć ją blatem kakaowym, wyłożyć resztę masy orzechowej, 2 wafel. Polać polewą. |