Kociołek z wołowiną
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • gotowane mięso wołowe - 300 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • kabaczek - 1 sztuka
  • pieczarki - 100 gramów
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • pomidory - 6 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść kabaczek i pokrój w kostkę, podobnie papryki.
  2. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę posiekaj. Mięso pokrój w kostkę.
  3. Do rozgrzanego oleju w garnku dodaj cebulę i zeszklij, dodaj ziemniaki i paprykę, smaż 4 minuty.
  4. Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz połącz z 350 mililitrami wody i dodaj wraz z pieczarkami do garnka.
  5. Dodaj mięso, kabaczek i pozostałe przyprawy, duś 20 minut od czasu do czasu mieszaj.
  6. Pod koniec duszenia dodaj pomidory i dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszką.