|
Składniki | ||
woda | 200 mililitrów | |
jajko | 1 sztuka | |
mała cebula | 0.5 sztuk | |
papryka ostra w proszku, mielona | 1 łyżka | |
natka pietruszki | 2 łyżki | |
kmin rzymski | 1 łyżka | |
papryka słodka | 1 łyżka | |
Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
mielone mięso wołowe | 300 gramów | |
mielona jagnięcina | 300 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, ręką wyrób masę mięsną. |
Krok 2 |
Uformuj z mięsa nieduże wałeczki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków. |
Krok 3 |
Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i piecz w 200 °C przez ok. 15 min. Następnie obróć i dopiecz z wierzchu, zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu, |
Krok 4 |
Sos Spaghetti Napoli Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj. Koftę podawaj z ryżem, polaną sosem. |
Autor: przepisy.pl |