Kofta z sosem neapolitańskim

6


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
woda200 mililitrów
jajko1 sztuka
mała cebula0.5 sztuk
papryka ostra w proszku, mielona1 łyżka
natka pietruszki2 łyżki
kmin rzymski1 łyżka
papryka słodka1 łyżka
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
mielone mięso wołowe300 gramów
mielona jagnięcina300 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, ręką wyrób masę mięsną.
Krok 2
Uformuj z mięsa nieduże wałeczki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.
Krok 3
Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i piecz w 200 °C przez ok. 15 min. Następnie obróć i dopiecz z wierzchu, zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu,
Krok 4
Sos Spaghetti Napoli Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj. Koftę podawaj z ryżem, polaną sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl