Kofta z sosem neapolitańskim
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mielone mięso wołowe - 300 gramów
  • mielona jagnięcina - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżka
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • mała cebula - 0.5 sztuk
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, ręką wyrób masę mięsną.
  2. Uformuj z mięsa nieduże wałeczki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.
  3. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i piecz w 200 °C przez ok. 15 min. Następnie obróć i dopiecz z wierzchu, zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu,
  4. Sos Spaghetti Napoli Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj. Koftę podawaj z ryżem, polaną sosem.