| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 200 mililitrów | |
| jajko | 1 sztuka | |
| mała cebula | 0.5 sztuk | |
| papryka ostra w proszku, mielona | 1 łyżka | |
| natka pietruszki | 2 łyżki | |
| kmin rzymski | 1 łyżka | |
| papryka słodka | 1 łyżka | |
| Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
| mielone mięso wołowe | 300 gramów | |
| mielona jagnięcina | 300 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, ręką wyrób masę mięsną. |
| Krok 2 |
| Uformuj z mięsa nieduże wałeczki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków. |
| Krok 3 |
| Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i piecz w 200 °C przez ok. 15 min. Następnie obróć i dopiecz z wierzchu, zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu, |
| Krok 4 |
| Sos Spaghetti Napoli Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj. Koftę podawaj z ryżem, polaną sosem. |
| Autor: przepisy.pl |