Kofta z sosem paprykowo-ziołowym

14


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
mielona jagnięcina300 gramów
mielone mięso wołowe300 gramów
Przyprawa do gyrosa Knorr1 opakowanie
kmin rzymski1 łyżeczka
mała cebula0.5 sztuk
natka pietruszki2 łyżki
jajko1 sztuka
Majonez Hellmann's Babuni100 mililitrów
Ketchup Hellmann's Pikantny100 mililitrów
olej50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso przełóż do miski, dodaj przyprawy z opakowania Fix Knorr oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj i wyrób masę ręką.
Krok 2
Uformuj z mięsa nieduże wałki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.
Krok 3
Olej rozgrzej na patelni i smaż mięso ok. 4 minuty z każdej strony, aż będzie rumiane.
Krok 4
Połącz majonez z ketchupem i dodaj zawartość saszetki sos paprykowo-ziołowy, po czym dokładnie wymieszaj i przełóż do małej miseczki. Koftę podawaj z ryżem lub frytkami oraz sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl