Kokosanki
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 175 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajka - 4 sztuki
  • mąka pszenna - 1.5 szklanek
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • olej - 8 łyżek
  • woda - 8 łyżek
  • dowolny aromat - 1 opakowanie
  • dekoracja
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie
  • wiórki kokosowe - 10 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę i dalej ucierać.
  2. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Na koniec ubitą pianę z białek i aromat delikatnie wymieszać i wstawić do piekarnika na ok. 35 minut w temp. 170*C.
  4. Ciasto gdy ostygnie, pokroić na kwadraty i każdy kawałek oblać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.