Kokosowa babka bez glutenu
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • mąka migdałowa - 1 szklanka
  • bezglutenowy proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • cukier puder - 0.5 szklanek
  • jajko - 3 sztuki
  • wiórki kokosowe - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Formę do babki z kominkiem posmaruj Kasią i posyp mąką migdałową.
  2. Jaja utrzyj z cukrem na puszystą masę.
  3. Ciągle ucierając, dodaj przestudzoną Kasię, a następnie mąkę migdałową wymieszaną z bezglutenowym proszkiem do pieczenia i wiórkami.
  4. Ciasto przełóż do formy i piecz w 180 st. C około 40 minut.