Kokosowe curry ze szpinakiem i pomidorami

5


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
ryż200 gramów
mleko kokosowe400 mililitrów
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr1 opakowanie
szpinak świeży młody500 gramów
Kurkuma z Indii Knorr1 łyżeczka
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
żółte pomidorki cherry500 gramów
orzechy nerkowca100 gramów
płatki kokosa do dekoracji1 garść
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Krok 2
Czosnek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu.
Krok 3
Mleko kokosowe wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr oraz kurkumą Knorr i wlej na patelnię z cebulą i czosnkiem. Zagotuj.
Krok 4
Pomidorki przekrój na pół i wraz z umytymi młodymi listkami szpinaku dodaj do sosu. Gotuj 3 minuty. Podawaj z ryżem i orzechami nerkowca.
Krok 5
Udekoruj płatkami kokosa i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl