Kokosowe curry ze szpinakiem i pomidorami
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż - 200 gramów
  • mleko kokosowe - 400 mililitrów
  • Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • szpinak świeży młody - 500 gramów
  • Kurkuma z Indii Knorr - 1 łyżeczka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • żółte pomidorki cherry - 500 gramów
  • orzechy nerkowca - 100 gramów
  • płatki kokosa do dekoracji - 1 garść

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  2. Czosnek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w szerokim rondlu.
  3. Mleko kokosowe wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr oraz kurkumą Knorr i wlej na patelnię z cebulą i czosnkiem. Zagotuj.
  4. Pomidorki przekrój na pół i wraz z umytymi młodymi listkami szpinaku dodaj do sosu. Gotuj 3 minuty. Podawaj z ryżem i orzechami nerkowca.
  5. Udekoruj płatkami kokosa i podawaj.