Kokosowe krewetki
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • krewetki - 20 sztuk
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie
  • piwo - 0.5 litrów
  • jajo - 1 sztuka
  • wiórki kokosowe - 30 gramów
  • mąka - 2 łyżki
  • olej - 500 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj Fix Knorr z piwem, jajkiem i wiórkami kokosowymi. Ciasto odstaw na 10 minut.
  2. Obtaczaj krewetki w mące, a następnie zanurz w cieście trzymając za ogon.
  3. Od razu smaż na wcześniej rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru przez około 4-5 minut. Następnie odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj z musztardą chrzanową.