" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką "
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • naleśniki - 2 sztuki
  • wiórki kokosowe - 4 łyżki
  • maliny - 15 dekagramów
  • cukier puder - 2 łyżki
  • polewa czekoladowa - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe. Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.
  2. Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus ) i mieszamy z cukrem pudrem.
  3. Na sam środek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy ( u mnie sznurkiem ) w sakiewki. Polewamy roztopioną czekoladą . Dekorujemy wiórkami. * jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika. Smacznego!