|
Składniki | ||
mrożone krewetki królewskie | 250 gramów | |
Fix Do potraw chińskich Knorr | 1 opakowanie | |
curry | 1 łyżka | |
sok z cytryny | 1 łyżka | |
olej do głębokiego smażenia | ||
woda | 150 mililitrów | |
napój kokosowy | 150 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozmroź krewetki zgodnie z informacją na opakowaniu. Nadziej je na patyczki do szaszłyków. |
Krok 2 |
Usmaż krewetki w gorącym, głębokim oleju przez 1-2 minuty, następnie wyjmij i odłóż. |
Krok 3 |
Rozmieszaj Fix Knorr ze 150 mililitrami wody i 150 mililitrami napoju koksowego, dokładnie wymieszaj i zagotuj. |
Krok 4 |
Dodaj curry i gotuj sos przez 10 minut na małym ogniu. |
Krok 5 |
Dopraw sos sokiem z cytryny. Ciepłe szaszłyki z krewetek podawaj oddzielnie z sosem. |
Autor: przepisy.pl |