Kokosowe szaszłyki z krewetek

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mrożone krewetki królewskie250 gramów
Fix Do potraw chińskich Knorr1 opakowanie
curry1 łyżka
sok z cytryny1 łyżka
olej do głębokiego smażenia
woda150 mililitrów
napój kokosowy150 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Rozmroź krewetki zgodnie z informacją na opakowaniu. Nadziej je na patyczki do szaszłyków.
Krok 2
Usmaż krewetki w gorącym, głębokim oleju przez 1-2 minuty, następnie wyjmij i odłóż.
Krok 3
Rozmieszaj Fix Knorr ze 150 mililitrami wody i 150 mililitrami napoju koksowego, dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Dodaj curry i gotuj sos przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 5
Dopraw sos sokiem z cytryny. Ciepłe szaszłyki z krewetek podawaj oddzielnie z sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl