| |||||||||
| Składniki | ||
| mrożone krewetki królewskie | 250 gramów | |
| Fix Do potraw chińskich Knorr | 1 opakowanie | |
| curry | 1 łyżka | |
| sok z cytryny | 1 łyżka | |
| olej do głębokiego smażenia | ||
| woda | 150 mililitrów | |
| napój kokosowy | 150 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozmroź krewetki zgodnie z informacją na opakowaniu. Nadziej je na patyczki do szaszłyków. |
| Krok 2 |
| Usmaż krewetki w gorącym, głębokim oleju przez 1-2 minuty, następnie wyjmij i odłóż. |
| Krok 3 |
| Rozmieszaj Fix Knorr ze 150 mililitrami wody i 150 mililitrami napoju koksowego, dokładnie wymieszaj i zagotuj. |
| Krok 4 |
| Dodaj curry i gotuj sos przez 10 minut na małym ogniu. |
| Krok 5 |
| Dopraw sos sokiem z cytryny. Ciepłe szaszłyki z krewetek podawaj oddzielnie z sosem. |
| Autor: przepisy.pl |