Kokosowe szaszłyki z krewetek
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mrożone krewetki królewskie - 250 gramów
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • mleczko kokosowe - 150 mililitrów
  • Curry Knorr - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • olej do głębokiego smażenia
  • woda - 150 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Rozmroź krewetki zgodnie z informacją na opakowaniu. Nadziej je na patyczki do szaszłyków.
  2. Usmaż krewetki w gorącym, głębokim oleju przez 1-2 minuty, następnie wyjmij i odłóż.
  3. Rozmieszaj Fix Knorr ze 150 mililitrami wody i 150 mililitrami mleka kokosowego, dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  4. Dodaj curry i gotuj sos przez 10 minut na małym ogniu.
  5. Dopraw sos sokiem z cytryny. Ciepłe szaszłyki z krewetek podawaj oddzielnie z sosem.