KOKOSOWE WAFLE
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 0C °C

Składniki:

    masa kokosowa
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • cukier - 0.75 szklanek
  • mleko - 0.5 szklanek
  • wiórki kokosowe - 10 dekagramów
  • mleko w proszku - 1 szklanka
  • masa kakaowa
  • śmietana - 0.75 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 sztuk
  • cukier - 0.5 szklanek
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • kakao - 2 łyżki
  • ciasto
  • wafle - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. MASA KOKOSOWA: Wszystkie składniki z wyjątkiem mleka w proszku należy zagotować, a następnie ostudzić.
  2. Po ostudzeniu masy wymieszać z mlekiem w proszku.
  3. MASA KAKAOWA: Wszystkie składniki należy zagotować, lekko przestudzić.
  4. Letnią masą smarować wafle. Masa ta wychodzi dość rzadka, ale wszystko później ładnie stężeje.
  5. WAFEL - MASA KAKAOWA – WAFEL - MASA KOKOSOWA – WAFEL - MASA KAKAOWA - WAFEL.
  6. Wafla lekko dociskamy np. książką przez ok. 15 minut i zostawiamy w chłodnym miejscu do zastygnięcia mas.