Kokosowy jabłecznik

33


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia250 gramów
mąka320 gramów
cukier220 gramów
żółtko6 sztuk
jajko2 sztuki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
kakao2 łyżki
jabłko4 sztuki
Piana:
białko 6 sztuk
wiórki kokosowe200 gramów
cukier220 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Kasię, mąkę, cukier, jajka i proszek do pieczenia utrzyj mikserem i wyrób ciasto.
Krok 2
Połowę ciasta wyłóż na blaszkę (20x25cm), a do drugiej połowy dodaj kakao, wymieszaj i wyłóż na białe ciasto.
Krok 3
Na ciasto zetrzyj 4 duże jabłka.
Krok 4
Następnie ubij pianę z 6 białek z 220 g cukru.
Krok 5
Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj i wyłóż na ciasto.
Krok 6
Piecz 40 - 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl