| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 250 gramów | |
| mąka | 320 gramów | |
| cukier | 220 gramów | |
| żółtko | 6 sztuk | |
| jajko | 2 sztuki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| kakao | 2 łyżki | |
| jabłko | 4 sztuki | |
| Piana: | ||
| białko | 6 sztuk | |
| wiórki kokosowe | 200 gramów | |
| cukier | 220 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię, mąkę, cukier, jajka i proszek do pieczenia utrzyj mikserem i wyrób ciasto. |
| Krok 2 |
| Połowę ciasta wyłóż na blaszkę (20x25cm), a do drugiej połowy dodaj kakao, wymieszaj i wyłóż na białe ciasto. |
| Krok 3 |
| Na ciasto zetrzyj 4 duże jabłka. |
| Krok 4 |
| Następnie ubij pianę z 6 białek z 220 g cukru. |
| Krok 5 |
| Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj i wyłóż na ciasto. |
| Krok 6 |
| Piecz 40 - 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. |
| Autor: MojeCiasto.pl |