|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 250 gramów | |
mąka | 320 gramów | |
cukier | 220 gramów | |
żółtko | 6 sztuk | |
jajko | 2 sztuki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
kakao | 2 łyżki | |
jabłko | 4 sztuki | |
Piana: | ||
białko | 6 sztuk | |
wiórki kokosowe | 200 gramów | |
cukier | 220 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, mąkę, cukier, jajka i proszek do pieczenia utrzyj mikserem i wyrób ciasto. |
Krok 2 |
Połowę ciasta wyłóż na blaszkę (20x25cm), a do drugiej połowy dodaj kakao, wymieszaj i wyłóż na białe ciasto. |
Krok 3 |
Na ciasto zetrzyj 4 duże jabłka. |
Krok 4 |
Następnie ubij pianę z 6 białek z 220 g cukru. |
Krok 5 |
Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj i wyłóż na ciasto. |
Krok 6 |
Piecz 40 - 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. |
Autor: MojeCiasto.pl |