Kokosowy mintaj

Składniki:

  • filety mintaja - 4 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • mleczko kokosowe z puszki - 1 szklanka
  • curry - 0.5 łyżek
  • papryczka chili - 0.5 sztuk
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • mąka - 0.5 szklanek
  • olej do smażenia - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz w talarki i zeszklij na oleju. Papryczkę i czosnek posiekaj i dodaj do cebuli. Smaż około 6 minut.
  2. Wsyp curry, wlej mleczko kokosowe i duś kolejne 6 minut.
  3. Rozmrożoną rybę po osuszeniu oprósz przyprawą Knorr.
  4. Następnie pokrój na porcje i obtocz w mące. Usmaż na złoty kolor.
  5. Usmażoną rybę włóż do sosu kokosowego i podgrzej wszystko razem. Podawaj posypane natką pietruszki.