Kokosowy raj!
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • jajko - 8 sztuk
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • wiórki kokosowe - 20 dekagramów
  • cukier - 45 dekagramów
  • mąka - 20 dekagramów
  • budyń - 2 opakowania
  • migdały - 15 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 1 opakowanie
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Pieczemy biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy i pieczemy.
  2. Krem: Gotujemy budynie (2 budynie w pół litra mleka). Gdy ostygną dodajemy Kasię i mieszamy.
  3. Masa kokosowa: Białka ubijamy z cukrem, później dodajemy kokos, wylewamy na formę i pieczemy.
  4. Płatki migdałowe z Kasią i cukrem prażymy na patelni.
  5. Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy częścią masy, kładziemy kokos i następną porcję masy.
  6. Na górę kładziemy drugi biszkopt i warstwę prażonych płatków migdałowych. Pyszne ciasto gotowe.