Kokosowy raj!

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jajko8 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
wiórki kokosowe20 dekagramów
cukier45 dekagramów
mąka20 dekagramów
budyń2 opakowania
migdały15 dekagramów
proszek do pieczenia1 opakowanie
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Pieczemy biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy i pieczemy.
Krok 2
Krem: Gotujemy budynie (2 budynie w pół litra mleka). Gdy ostygną dodajemy Kasię i mieszamy.
Krok 3
Masa kokosowa: Białka ubijamy z cukrem, później dodajemy kokos, wylewamy na formę i pieczemy.
Krok 4
Płatki migdałowe z Kasią i cukrem prażymy na patelni.
Krok 5
Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy częścią masy, kładziemy kokos i następną porcję masy.
Krok 6
Na górę kładziemy drugi biszkopt i warstwę prażonych płatków migdałowych. Pyszne ciasto gotowe.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl