KOKTAJL KAWOWY
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • krem waniliowy - 1 opakowanie
  • mleko - 0.5 litrów
  • kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka
  • maliny - 10 dekagramów
  • cukier - 2 łyżki
  • bita śmietana

Sposób przygotowania:

  1. Krem przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, miksując proszek z mlekiem.
  2. Odstaw do schłodzenia. W tym czasie łyżeczkę kawy zalej połową szklanki wrzątku. Schłodź i dodaj do kremu. Delikatnie wymieszaj.
  3. Maliny przebierz i opłucz.
  4. Włóż do rondelka i wsyp cukier.
  5. Duś na małym ogniu 5-8 minut. Przestudź.
  6. Do pucharków nałóż porcję kremu.
  7. Dodaj sos malinowy i przemieszaj, udekoruj bitą śmietaną i ziołami.