Koktajlowe rożki z wołowiną
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 200 gramów
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • placki tortilli - 8 sztuk
  • pomidory - 2 sztuki
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 0.5 łyżek
  • starty ser cheddar - 100 gramów
  • kolendra - 1 łyżeczka
  • mix sałat - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 30 mililitrów
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w cienkie paski. Następnie posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz przyprawami i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Mięso przełóż do miski.
  2. Pomidory pokrój na ćwiartki i pozbądź się gniazd. Pozostały miąższ pomidora pokrój w paski.
  3. Do miski z mięsem dołóż ser, pomidory oraz sałatę. Całość delikatnie wymieszaj.
  4. Placki tortilli przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż porcję farszu i zwiń w rożek. Gotowe rożki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.