Koktajlowe rożki z wołowiną

5


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
wołowina200 gramów
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr2 łyżki
placki tortilli8 sztuk
pomidory2 sztuki
kmin rzymski0.5 łyżek
starty ser cheddar100 gramów
kolendra1 łyżeczka
mix sałat1 opakowanie
oliwa z oliwek30 mililitrów
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski. Następnie posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz przyprawami i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Mięso przełóż do miski.
Krok 2
Pomidory pokrój na ćwiartki i pozbądź się gniazd. Pozostały miąższ pomidora pokrój w paski.
Krok 3
Do miski z mięsem dołóż ser, pomidory oraz sałatę. Całość delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Placki tortilli przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż porcję farszu i zwiń w rożek. Gotowe rożki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl