Koktajlowe rożki
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • awokado - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 2 łyżeczki
  • liście sałaty - 4 sztuki
  • placki tortilli - 4 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • oliwa z oliwek - 30 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Piersi pokrój w cienkie paski, dodaj oliwę oraz przyprawę Knorr.
  2. Całość dobrze wymieszaj i usmaż na rozgrzanej patelni.
  3. Awokado oraz cebulę pokrój w cienkie paski, pomidora w plastry, a sałatę porwij na mniejsze kawałki.
  4. Tortille rozłóż na blacie, posmaruj lekko Majonezem Babuni Hellmann's i przekrój każdy placek na pół.
  5. Na każdą połówkę nałóż nieco sałaty, kurczaka, awokado, pomidora i cebulę. Placki zwiń ścisło, formując rożki i układaj na półmisku. Podawaj na zimno z ulubionymi dipami, np. meksykańskim, guacamole lub kwaśną śmietaną.