Kołacze z rybą

4


Trudne


60 min.


6 os.

Składniki
ryba750 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
mąka pszenna1 kilogram
drożdże100 gramów
jajka2 sztuki
kminek1 łyżka
średniej wielkości cebule2 sztuki
masło1 łyżka
woda w miarę potrzeb
Przygotowanie
Krok 1
Szklankę mąki zalej litrem ciepłej wody, dodaj drożdże roztarte z przyprawą Knorr i paroma łyżkami ciepłej wody. Odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 2
Gdy zaczyn wyrośnie, dodaj resztę mąki, dopraw (jeśli zachodzi taka potrzeba) i wyrób na gładkie ciasto. Odstaw do ponownego wyrośnięcia.
Krok 3
Farsz rybny: nieduże ryby lub filety usmaż na oleju, usuń ości i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 4
Cebulę posiekaj drobno, przesmaż na oleju i dodaj kminek. Można także użyć innego farszu - z bryndzy i mleka.
Krok 5
Gdy ciasto wyrośnie, uformuj placki (można również wykorzystać Ciasto do pizzy Knorr) o średnicy 25 - 30 centymetrów, zrób w każdym wgłębienie i włóż masę rybną. Piecz 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl