Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem

13


Średnie


90 min.


8 os.

Składniki
filet z łososia600 gramów
filet z sandacza 200 gramów
Przyprawa do ryb Knorr2 łyżki
Menu ze Smakiem Sos koperkowy Knorr1 opakowanie
cukinia1 sztuka
świeży koperek1 pęczek
szynka suszona np. schwarzwaldzka8 plastrów
oliwa z oliwek3 łyżki
sól1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Sos koperkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry – możesz to zrobić obieraczką do warzyw. Następnie plastry rozłóż na papierowym ręczniku i oprósz solą – gdy zmięknie otrzyj je z nadmiaru soków.
Krok 2
Filet łososia przekrój wzdłuż nie docinając do końca i rozłóż, jak książkę. Sandacza pokrój na paski o równym przekroju. Ryby posyp Przyprawa do ryb Knorr.
Krok 3
Na desce ułóż plastry cukinii, następnie połóż na nich sandacza i całość zwiń. Przygotowany filet z cukinią połóż w środku rozłożonego łososia – posyp pokrojonym drobno koperkiem i zwiń w roladę.
Krok 4
Na arkusz aluminiowej folii połóż pergamin – ten skrop lekko oliwą a następnie rozłóż plastry suszonej szynki. Nanieś przygotowana roladę.
Krok 5
Roladę zwiń ścisło, następnie całość zawiń wraz z pergaminem w folię aluminiową. Końce ściśnij. Roladę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez 35 minut. Podawaj z kremowym sosem koperkowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl