Przygotowanie |
Krok 1 |
Sos koperkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry – możesz to zrobić obieraczką do warzyw. Następnie plastry rozłóż na papierowym ręczniku i oprósz solą – gdy zmięknie otrzyj je z nadmiaru soków. |
Krok 2 |
Filet łososia przekrój wzdłuż nie docinając do końca i rozłóż, jak książkę. Sandacza pokrój na paski o równym przekroju. Ryby posyp Przyprawa do ryb Knorr. |
Krok 3 |
Na desce ułóż plastry cukinii, następnie połóż na nich sandacza i całość zwiń. Przygotowany filet z cukinią połóż w środku rozłożonego łososia – posyp pokrojonym drobno koperkiem i zwiń w roladę. |
Krok 4 |
Na arkusz aluminiowej folii połóż pergamin – ten skrop lekko oliwą a następnie rozłóż plastry suszonej szynki. Nanieś przygotowana roladę. |
Krok 5 |
Roladę zwiń ścisło, następnie całość zawiń wraz z pergaminem w folię aluminiową. Końce ściśnij. Roladę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez 35 minut. Podawaj z kremowym sosem koperkowym. |