| |||||||||
| Składniki | ||
| groszek konserwowy (puszka) | 1 sztuka | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| kukurydza, puszka | 1 sztuka | |
| papryka czerwona (pokrojona w kostkę) | 1 sztuka | |
| pieczarki | 6 sztuk | |
| wędzone podudzie z kurczaka | 2 sztuki | |
| musztarda Dijon | 1 łyżeczka | |
| natka pietruszki (posiekana) | 1 pęczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso z kurczaka oddziel od kości i pokrój w niedużą kostkę (1x1 cm). Pieczarki pokrój w ósemki i sparz chwilę we wrzącej wodzie. |
| Krok 2 |
| Przygotuj kremowy dressing – zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr rozmieszaj z majonezem, musztardą oraz posiekaną natką. |
| Krok 3 |
| W misce połącz groszek, kukurydzę, pieczarki, pokrojone mięso z kurczaka oraz paprykę. |
| Krok 4 |
| Dodaj przygotowany majonezowy sos i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |