|
Składniki | ||
groszek konserwowy (puszka) | 1 sztuka | |
Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
kukurydza, puszka | 1 sztuka | |
papryka czerwona (pokrojona w kostkę) | 1 sztuka | |
pieczarki | 6 sztuk | |
wędzone podudzie z kurczaka | 2 sztuki | |
musztarda Dijon | 1 łyżeczka | |
natka pietruszki (posiekana) | 1 pęczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso z kurczaka oddziel od kości i pokrój w niedużą kostkę (1x1 cm). Pieczarki pokrój w ósemki i sparz chwilę we wrzącej wodzie. |
Krok 2 |
Przygotuj kremowy dressing – zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr rozmieszaj z majonezem, musztardą oraz posiekaną natką. |
Krok 3 |
W misce połącz groszek, kukurydzę, pieczarki, pokrojone mięso z kurczaka oraz paprykę. |
Krok 4 |
Dodaj przygotowany majonezowy sos i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |