Kolorowa sałatka z kaszą kuskus
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza kuskus - 200 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • rukola - 1 szklanka
  • dynia marynowana - 50 gramów
  • woda - 3 łyżki
  • pomidorki koktajlowe - 12 sztuk
  • cukinia - 0.5 sztuk
  • orzechy włoskie - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy. Orzechy upraż na suchej patelni.
  2. Kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Cukinię pokrój w ukośne plastry, a cebulę w ćwiartki.
  3. Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cukinii, cebulę oraz pomidorki. Dopraw do smaku.
  4. Na półmisek lub talerze wyłóż rukolę oraz kaszę. Na wierzchu połóż warzywa.
  5. Sałatkę polej sosem Knorr, a na koniec posyp pokruszonymi orzechami.