Kolorowa sałatka z pulpecikami
  • 60 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • sałata lodowa - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • koperek siekany - 2 łyżki
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • natka pietruszki siekana - 1 pęczek
  • polędwica wołowa - 300 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • sól morska - 2 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • jogurt naturalny - 100 gramów
  • suszone pomidory - 4 łyżki
  • Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Polędwice zmielić, dodać jajko i przyprawy. Uformować małe kulki. Włożyć do garnka i zalać jogurtem dodać natkę pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy i bulinetkę, doprawić. dusić do miękkości
  2. Umyć sałatę, osuszyć porwać i ułożyć na talerzu. Paprykę umyć pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w piórka.
  3. Ułożyć warzywa na sałacie.
  4. Dodać pulpety, posypać suszonymi pomidorami. Polać sosem.