Kolorowa sałatka z ryżem

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ryż brązowy 160 gramów
jabłko4 sztuki
łodyga selera naciowego8 sztuk
orzechy arachidowe8 łyżeczek
natka pietruszki1 pęczek
marchew300 gramów
papryka czerwona1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
papryka zółta1 sztuka
jogurt naturalny 2% tłuszczu160 gramów
olej rzepakowy 2 łyżki
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa umyj, osusz, jabłka i paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
Marchew i seler naciowy pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
Ryż ugotuj z przyprawą Knorr Naturalnie smaczne „Chłopski garnek” i ostudź.
Krok 4
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 5
Wszystkie warzywa, jogurt oraz olej dodaj do ostudzonego ryżu i wymieszaj. Sałatkę posyp rozkruszonymi orzechami arachidowymi.
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata PachockaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl