|
Składniki | ||
ryż brązowy | 160 gramów | |
jabłko | 4 sztuki | |
łodyga selera naciowego | 8 sztuk | |
orzechy arachidowe | 8 łyżeczek | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
marchew | 300 gramów | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka zielona | 1 sztuka | |
papryka zółta | 1 sztuka | |
jogurt naturalny 2% tłuszczu | 160 gramów | |
olej rzepakowy | 2 łyżki | |
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa umyj, osusz, jabłka i paprykę pokrój w kostkę. |
Krok 2 |
Marchew i seler naciowy pokrój w cienkie plasterki. |
Krok 3 |
Ryż ugotuj z przyprawą Knorr Naturalnie smaczne „Chłopski garnek” i ostudź. |
Krok 4 |
Natkę pietruszki drobno posiekaj. |
Krok 5 |
Wszystkie warzywa, jogurt oraz olej dodaj do ostudzonego ryżu i wymieszaj. Sałatkę posyp rozkruszonymi orzechami arachidowymi. |
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka |