| |||||||||
| Składniki | ||
| ryż brązowy | 160 gramów | |
| jabłko | 4 sztuki | |
| łodyga selera naciowego | 8 sztuk | |
| orzechy arachidowe | 8 łyżeczek | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| marchew | 300 gramów | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| papryka zielona | 1 sztuka | |
| papryka zółta | 1 sztuka | |
| jogurt naturalny 2% tłuszczu | 160 gramów | |
| olej rzepakowy | 2 łyżki | |
| Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa umyj, osusz, jabłka i paprykę pokrój w kostkę. |
| Krok 2 |
| Marchew i seler naciowy pokrój w cienkie plasterki. |
| Krok 3 |
| Ryż ugotuj z przyprawą Knorr Naturalnie smaczne „Chłopski garnek” i ostudź. |
| Krok 4 |
| Natkę pietruszki drobno posiekaj. |
| Krok 5 |
| Wszystkie warzywa, jogurt oraz olej dodaj do ostudzonego ryżu i wymieszaj. Sałatkę posyp rozkruszonymi orzechami arachidowymi. |
| Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka |