|
Składniki | ||
Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
woda | 8 łyżek | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
kolorowa papryka | 2 sztuki | |
żelatyna | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Stwórz kremowy, koperkowo – ziołowy sos mieszając wodę z majonezem i sosem sałatkowy Knorr. |
Krok 2 |
Papryki pokrój w kostkę i włóż do foremek. |
Krok 3 |
Odmierz żelatynę według wskazówek producenta i połącz z sosem. Wlej majonezowy sos do foremek z papryką. |
Krok 4 |
Delikatnie wymieszaj i wstaw wszystko do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij babeczki i podawaj. |
Autor: Piotr Murawski |