Kolorowy omlet z warzywami z ziołowym dipem
  • 10 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

    dip
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 1 łyżka
  • jogurt naturalny 0% - 1 łyżka
  • kilka gałązek koperku
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • omlet
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • pomidorki koktajlowe - 4 sztuki
  • awokado - 0.5 sztuk
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 2 łyżki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem - 1 sztuka
  • żółta papryka - 0.25 sztuk
  • tarty ser - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Jaja oddziel od żółtek. Białko ubij na sztywną pianę, pomieszaj z żółtkami i łyżką mąki.
  2. Pomidorki przekrój na pół, cebule dymkę pokrój w półplastry. Drobno posiekaj szczypior. Awokado obierz, usuń pestkę i skrój w kostkę. Paprykę pokrój w kosteczkę.
  3. Posiekaj koperek i pietruszkę. Czosnek drobno posiekaj, dodaj łyżkę majonezu i jogurtu. Całość dopraw do smaku sokiem z cytryny.
  4. Na rozgrzanej Ramie podsmaż warzywa i przełóż je na bok. Na patelnie wlej jaja z mąką, chwilę podsmaż i dodaj na powrót warzywa. Umieść je wszystkie tylko na połówce omletu, z wierzchu posyp serem.
  5. Omlet smaż bardzo powoli pod przykryciem do ścięcia się jajek.
  6. Przełóż na talerz. W środek włóż łyżkę dipu ziołowego. Omlet złóż na pół i posyp szczypiorkiem.