Przygotowanie |
Krok 1 |
Jaja oddziel od żółtek. Białko ubij na sztywną pianę, pomieszaj z żółtkami i łyżką mąki.
|
Krok 2 |
Pomidorki przekrój na pół, cebule dymkę pokrój w półplastry. Drobno posiekaj szczypior. Awokado obierz, usuń pestkę i skrój w kostkę. Paprykę pokrój w kosteczkę.
|
Krok 3 |
Posiekaj koperek i pietruszkę. Czosnek drobno posiekaj, dodaj łyżkę majonezu i jogurtu. Całość dopraw do smaku sokiem z cytryny.
|
Krok 4 |
Na rozgrzanej Ramie podsmaż warzywa i przełóż je na bok. Na patelnie wlej jaja z mąką, chwilę podsmaż i dodaj na powrót warzywa. Umieść je wszystkie tylko na połówce omletu, z wierzchu posyp serem.
|
Krok 5 |
Omlet smaż bardzo powoli pod przykryciem do ścięcia się jajek.
|
Krok 6 |
Przełóż na talerz. W środek włóż łyżkę dipu ziołowego. Omlet złóż na pół i posyp szczypiorkiem.
|