Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzyj z połową cukru pudru, dodając po jednym żółtku, następnie ciągle ucierając dodaj mąkę, proszek do pieczenia, olej i pianę ubitą z białek. |
Krok 2 |
Otrzymane ciasto podziel na trzy części. |
Krok 3 |
Do jednej dodaj kisiel, do drugiej kakao, a do trzeciej wiórki kokosowe. |
Krok 4 |
Prostokątną formę o wymiarach 25x35 cm wyłóż papierem do pieczenia i układaj w niej ciasto porcjami (łyżką) na przemian. |
Krok 5 |
Piecz w 180 st. C około 40 minut. |
Krok 6 |
Ostudź. |
Krok 7 |
Przygotuj krem. |
Krok 8 |
Kasię utrzyj z pozostałym cukrem pudrem i wymieszaj z serkiem i sokiem. |
Krok 9 |
Ostudzone ciasto przekrój na pół, przełóż kremem serowym i polej polewą czekoladową. |