Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: żółtka utrzeć z cukrem i Kasią. |
Krok 2 |
Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i dodać do utartej masy. |
Krok 3 |
Na końcu dodać pianę ubitą z białek. |
Krok 4 |
Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao, a do drugiej kisiel. |
Krok 5 |
Ciasto wykładać łyżką na przemian kolorami na wysmarowaną Kasią i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. |
Krok 6 |
Piec w temp. 170*. |
Krok 7 |
Masa: galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i odstawić do ostudzenia. |
Krok 8 |
Śmietanę ubić ze śnieżką. |
Krok 9 |
Dodać galaretkę i wstawić do lodówki, aż masa stanie się sztywniejsza. |
Krok 10 |
Ostudzone ciasto przekroić na trzy płaty, przełożyć masą i wstawić do lodówki. |