Przygotowanie |
Krok 1 |
Każdą galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance wody. Po rozpuszczeniu dolać wodę, aby była pełna szklanka. |
Krok 2 |
Zostawić do schłodzenia. |
Krok 3 |
Ciastka rozłożyć na prostokątnej blaszce. |
Krok 4 |
Mleko podzielić na 3 równe części wlewając do szklanek. |
Krok 5 |
Gdy galaretki zaczną lekko tężeć, wlać do wysokiego naczynia agrestową galaretkę i miksować ją przez ok. 2 minuty. |
Krok 6 |
Następnie wlać do galaretki 1 porcję mleka i miksować, aż konsystencja zacznie gęstnieć. |
Krok 7 |
Wylać przygotowaną porcję na ciastka i wstawić blaszkę do lodówki. |
Krok 8 |
Takie same czynności powtórzyć z galaretką truskawkową, a następnie cytrynową wylewając jedną na drugą. |
Krok 9 |
Całość można zalać galaretką pomarańczową rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu i dodając do niej owoce. Ja użyłam brzoskwiń w puszce. |
Krok 10 |
Całość schłodzić. |