Kolorowy przekładaniec

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
mleko skondensowane niesłodzone500 gramów
galaretka agrestowa1 opakowanie
galaretka truskawkowa1 opakowanie
galaretka cytrynowa1 opakowanie
ciastka Petit-Beurre2 opakowania
galaretka pomarańczowa1 opakowanie
owoce 20 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Każdą galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance wody. Po rozpuszczeniu dolać wodę, aby była pełna szklanka.
Krok 2
Zostawić do schłodzenia.
Krok 3
Ciastka rozłożyć na prostokątnej blaszce.
Krok 4
Mleko podzielić na 3 równe części wlewając do szklanek.
Krok 5
Gdy galaretki zaczną lekko tężeć, wlać do wysokiego naczynia agrestową galaretkę i miksować ją przez ok. 2 minuty.
Krok 6
Następnie wlać do galaretki 1 porcję mleka i miksować, aż konsystencja zacznie gęstnieć.
Krok 7
Wylać przygotowaną porcję na ciastka i wstawić blaszkę do lodówki.
Krok 8
Takie same czynności powtórzyć z galaretką truskawkową, a następnie cytrynową wylewając jedną na drugą.
Krok 9
Całość można zalać galaretką pomarańczową rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu i dodając do niej owoce. Ja użyłam brzoskwiń w puszce.
Krok 10
Całość schłodzić.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl