Kolorowy ratatouille
  • 15 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • bakłażan średniej wielkości - 1 sztuka
  • średniej wielkości cukinia - 2 sztuki
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • średniej wielkości marchewki - 2 sztuki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • obrane pomidory z puszki - 400 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • woda - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę, bakłażana, cukinię i obie papryki pokrój w grubą na 2 cm kostkę. Marchew obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w cienkie pół plastry, a czosnek posiekaj.
  2. W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż warzywa - zaczynając od cebuli, marchwi i papryki, dodaj czosnek, bakłażana, cukinię i pomidory z puszki. Dodaj bulion na włoszczyźnie i gotuj pod przykryciem około 20-25 minut, w razie potrzeby możesz dodać więcej wody.