Kolorowy sernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

53

77 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

1 opakowanie

8 sztuk

1 opakowanie

1 łyżeczka

4 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier, cukier waniliowy, Kasię i żółtka utrzeć mikserem.

Krok 2

Następnie małymi partiami dodawać ser (zmielony 1 raz przez maszynkę), ucierać.

Krok 3

Dodać budyń oraz proszek do pieczenia i dalej ucierać.

Krok 4

Ubić pianę na sztywno i dodać do masy.

Krok 5

Delikatnie dobrze wymieszać.

Krok 6

Małą część masy, 1/10 połączyć z kakaem.

Krok 7

Wyłożyć na blaszce masę białą, masę kakaową wyłożyć miejscami.

Krok 8

Piec około 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik z rodzynkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej