Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • gotowe kopytka - 400 gramów
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • Ser typu blue cheese - 100 gramów
  • Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • olej roślinny - 50 mililitrów
  • świeża szałwia - 10 gramów
  • woda - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.
  2. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek, całość zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr rozmieszanym w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody.
  3. Dodaj ugotowane kopytka i pokruszony niebieski ser.
  4. Całość gotuj około 2- 3 minut mieszając wszystko razem.
  5. Gotowe kopytka podawaj posypane posiekanymi listkami szałwii.