Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Białka ubić na pianę, następnie dodawać cukier, ciągle ubijając. |
Krok 2 |
Potem dodać resztę składników i wymieszać. |
Krok 3 |
Upiec dwa placki. |
Krok 4 |
Krem: Sok z brzoskwiń zagotować z trzema łyżkami cukru. |
Krok 5 |
Budyń rozmieszać w 0,75 szklanki wody, 1 łyżką mąki i pięcioma żółtkami i wlać do gotującego soku, ucierać. |
Krok 6 |
Gdy budyń ostygnie, dodać 1,5 kostki Kasi i zmiksować. |
Krok 7 |
Na pierwszy placek dajemy pół kremu, na to nasączone delicje. |
Krok 8 |
Posmarować resztą kremu, na to drugi placek. |
Krok 9 |
Ułożyć brzoskwinie i polać tężejącą galaretką. |