Kora orzechowa

0


Średnie


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
białko 8 sztuk
cukier20 dekagramów
żółtko3 sztuki
mąka pszenna1 łyżka
orzechy siekane10 dekagramów
orzechy mielone 10 dekagramów
wiórki kokosowe1 opakowanie
Krem:
brzoskwinie1 słoik
Kostka do pieczenia Kasia1.5 sztuk
cukier3 łyżki
budyń śmietankowy2 opakowania
woda0.75 szklanek
mąka pszenna1 łyżka
żółtko5 sztuk
delicje3 opakowania
kawa do nasączenia1 unit
galaretka brzoskwiniowa2 opakowania
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Białka ubić na pianę, następnie dodawać cukier, ciągle ubijając.
Krok 2
Potem dodać resztę składników i wymieszać.
Krok 3
Upiec dwa placki.
Krok 4
Krem: Sok z brzoskwiń zagotować z trzema łyżkami cukru.
Krok 5
Budyń rozmieszać w 0,75 szklanki wody, 1 łyżką mąki i pięcioma żółtkami i wlać do gotującego soku, ucierać.
Krok 6
Gdy budyń ostygnie, dodać 1,5 kostki Kasi i zmiksować.
Krok 7
Na pierwszy placek dajemy pół kremu, na to nasączone delicje.
Krok 8
Posmarować resztą kremu, na to drugi placek.
Krok 9
Ułożyć brzoskwinie i polać tężejącą galaretką.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl