Kora orzechowa

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

    ciasto
  • białko - 8 sztuk
  • cukier - 20 dekagramów
  • żółtko - 3 sztuki
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • orzechy siekane - 10 dekagramów
  • orzechy mielone - 10 dekagramów
  • wiórki kokosowe - 1 opakowanie
  • krem
  • brzoskwinie - 1 słoik
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1.5 sztuk
  • cukier - 3 łyżki
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • woda - 0.75 szklanek
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • żółtko - 5 sztuk
  • delicje - 3 opakowania
  • kawa do nasączenia - 1 unit
  • galaretka brzoskwiniowa - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Białka ubić na pianę, następnie dodawać cukier, ciągle ubijając.
  2. Potem dodać resztę składników i wymieszać.
  3. Upiec dwa placki.
  4. Krem: Sok z brzoskwiń zagotować z trzema łyżkami cukru.
  5. Budyń rozmieszać w 0,75 szklanki wody, 1 łyżką mąki i pięcioma żółtkami i wlać do gotującego soku, ucierać.
  6. Gdy budyń ostygnie, dodać 1,5 kostki Kasi i zmiksować.
  7. Na pierwszy placek dajemy pół kremu, na to nasączone delicje.
  8. Posmarować resztą kremu, na to drugi placek.
  9. Ułożyć brzoskwinie i polać tężejącą galaretką.