| |||||||||
| Składniki | ||
| wykałaczki | ||
| rodzynki | ||
| kiwi | ||
| morele | ||
| winogrona | ||
| brzoskwinie | ||
| mandarynki | ||
| ananasy |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ananasy, brzoskwinie, morele, mandarynki, kiwi oraz pomarańcze pokrój w drobną kostkę. |
| Krok 2 |
| Rodzynki zalej wrzątkiem i odstawi na około pół godziny, by nasiąkły. |
| Krok 3 |
| Jedną pomarańczę przekrój na pół i ułóż na talerzu, by służyła jako podstawka pod koreczki. |
| Krok 4 |
| Na wykałaczki nałóż owoce, od największych do najmniejszych. Gotowe koreczki wbijaj w pomarańcze. Możesz podawać je z sosem jogurtowym, wykonanym z jogurtu i cukru. |
| Autor: tommy |