Koreczki owocowe

0


Łatwe


30 min.


8 os.

Składniki
wykałaczki
rodzynki
kiwi
morele
winogrona
brzoskwinie
mandarynki
ananasy
Przygotowanie
Krok 1
Ananasy, brzoskwinie, morele, mandarynki, kiwi oraz pomarańcze pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstawi na około pół godziny, by nasiąkły.
Krok 3
Jedną pomarańczę przekrój na pół i ułóż na talerzu, by służyła jako podstawka pod koreczki.
Krok 4
Na wykałaczki nałóż owoce, od największych do najmniejszych. Gotowe koreczki wbijaj w pomarańcze. Możesz podawać je z sosem jogurtowym, wykonanym z jogurtu i cukru.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl