Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso wymieszaj z 1/4 grzybów, jakiem i łyżką bułki tartej. Dopraw pieprzem, estragonem, majerankiem i Delikatem Knorr.
|
Krok 2 |
Z powstałej masy uformuj małe kotleciki i opanieruj w pozostałej bułce tartej.
|
Krok 3 |
Kotleciki usmaż na tłuszczu na złoty kolor.
|
Krok 4 |
Grzyby po oczyszczeniu, umyciu i odsączeniu pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i przesmaż. |
Krok 5 |
Pozostałe grzyby podlej mlekiem. Duś około 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.
|
Krok 6 |
Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Dopraw Delikatem Knorr i pieprzem.
Podawaj kotleciki polane grzybami z ziemniakami lub ryżem.
|