| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso wymieszaj z 1/4 grzybów, jakiem i łyżką bułki tartej. Dopraw pieprzem, estragonem, majerankiem i Delikatem Knorr.
|
| Krok 2 |
| Z powstałej masy uformuj małe kotleciki i opanieruj w pozostałej bułce tartej.
|
| Krok 3 |
| Kotleciki usmaż na tłuszczu na złoty kolor.
|
| Krok 4 |
| Grzyby po oczyszczeniu, umyciu i odsączeniu pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i przesmaż. |
| Krok 5 |
| Pozostałe grzyby podlej mlekiem. Duś około 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.
|
| Krok 6 |
| Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Dopraw Delikatem Knorr i pieprzem.
Podawaj kotleciki polane grzybami z ziemniakami lub ryżem.
|