| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone z indyka | 500 gramów | |
| Placki z kuskusu Knorr | 100 gramów | |
| jajko | 1 sztuka | |
| cebula | 0.5 sztuk | |
| olej rzepakowy | 1 łyżka | |
| pietruszka gałązka | 3 sztuki | |
| sól | 0.5 łyżeczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na łyżce oleju. |
| Krok 2 |
| Natkę pietruszki posiekaj drobno. |
| Krok 3 |
| Mięso wymieszaj dokładnie z jajkiem, cebulką, miksem na placki z kuskusem, natką pietruszki i solą. |
| Krok 4 |
| Z powstałej masy lep małe kulki. |
| Krok 5 |
| W garnku lub głębokiej patelni zagotuj wodę, tak aby przykrywała kotleciki i włóż je delikatnie do wrzątku. Gotuj je przez 20 minut. |
| Krok 6 |
| Ugotowane kotleciki ułóż na liściach sałaty. |
| Autor: Iwona Mosoń |