Kotleciki z kaszą
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone z indyka - 500 gramów
  • Placki z kuskusu Knorr - 100 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • cebula - 0.5 sztuk
  • olej rzepakowy - 1 łyżka
  • pietruszka gałązka - 3 sztuki
  • sól - 0.5 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na łyżce oleju.
  2. Natkę pietruszki posiekaj drobno.
  3. Mięso wymieszaj dokładnie z jajkiem, cebulką, miksem na placki z kuskusem, natką pietruszki i solą.
  4. Z powstałej masy lep małe kulki.
  5. W garnku lub głębokiej patelni zagotuj wodę, tak aby przykrywała kotleciki i włóż je delikatnie do wrzątku. Gotuj je przez 20 minut.
  6. Ugotowane kotleciki ułóż na liściach sałaty.