|
Składniki | ||
mięso mielone z indyka | 500 gramów | |
Placki z kuskusu Knorr | 100 gramów | |
jajko | 1 sztuka | |
cebula | 0.5 sztuk | |
olej rzepakowy | 1 łyżka | |
pietruszka gałązka | 3 sztuki | |
sól | 0.5 łyżeczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na łyżce oleju. |
Krok 2 |
Natkę pietruszki posiekaj drobno. |
Krok 3 |
Mięso wymieszaj dokładnie z jajkiem, cebulką, miksem na placki z kuskusem, natką pietruszki i solą. |
Krok 4 |
Z powstałej masy lep małe kulki. |
Krok 5 |
W garnku lub głębokiej patelni zagotuj wodę, tak aby przykrywała kotleciki i włóż je delikatnie do wrzątku. Gotuj je przez 20 minut. |
Krok 6 |
Ugotowane kotleciki ułóż na liściach sałaty. |
Autor: Iwona Mosoń |