Kotleciki z kaszy gryczanej z pietruszką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza gryczana - 300 gramów
  • Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka
  • ser żółty starty - 5 łyżek
  • natka pietruszki posiekana - 1 pęczek
  • bułka tarta - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
  2. Fix Knorr rozmieszaj w 125 ml letniej wody i odstaw na 3 minuty.
  3. W misce połącz ugotowaną kaszę, przygotowany fix, posiekaną natkę oraz ser żółty. Dodaj jajko i wszystko razem dokładnie wymieszaj.
  4. Z powstałej masy uformuj nieduże kotlety, obtocz w tartej bułce i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło.