Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym

Składniki:

  • kasza manna - 1 szklanka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • ser żółty - 100 gramów
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 1 szklanka
  • słodka mielona papryka - 0.5 łyżeczek
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
  2. Do kaszy dodaj jajko, natkę pietruszki i ser. Wymieszaj.
  3. Dopraw pieprzem i papryką. Z powstałej masy formuj kotlety, panieruj w bułce tartej.
  4. Wsyp kaszę manną. Mieszaj podczas gotowania, by nie powstały grudki. Ostudź.
  5. Natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.
  6. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron