Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne

3


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
tuńczyk w sosie własnym puszka2 puszki
Kaszotto orientalne Knorr1 opakowanie
jajka4 sztuki
mąka pszenna / mąka tortowa4 łyżki
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr2 sztuki
cebula1 sztuka
bułka tarta1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Cebulkę obrać, zeszklić na maśle. Tuńczyki odsączyć z zalewy. Natkę posiekać na drobno. Do miski dać tuńczyka, zeszkloną cebulę, natkę pietruszki, 2 jajka, mąkę i sól, wymieszać.
Krok 2
Kaszotto przygotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Na jednym talerzyku rozbić jajka, na drugi wysypać bułkę tartą. Nabierać porcje masy, w rękach formować kotleciki, i najpierw obtaczamy w jajku a później w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Podajemy z kaszotto orientalne Knorr i sałatką.
Autor: Beata DźwierzyńskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl