Kotleciki z tuńczyka i kaszotto orientalne
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tuńczyk w sosie własnym puszka - 2 puszki
  • Kaszotto orientalne Knorr - 1 opakowanie
  • jajka - 4 sztuki
  • mąka pszenna / mąka tortowa - 4 łyżki
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • bułka tarta - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulkę obrać, zeszklić na maśle. Tuńczyki odsączyć z zalewy. Natkę posiekać na drobno. Do miski dać tuńczyka, zeszkloną cebulę, natkę pietruszki, 2 jajka, mąkę i sól, wymieszać.
  2. Kaszotto przygotować według przepisu na opakowaniu.
  3. Na jednym talerzyku rozbić jajka, na drugi wysypać bułkę tartą. Nabierać porcje masy, w rękach formować kotleciki, i najpierw obtaczamy w jajku a później w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Podajemy z kaszotto orientalne Knorr i sałatką.