| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| mąka | ||
| sos sojowy | 3 łyżki | |
| kolendra | ||
| ząbki czosnku | 3 sztuki | |
| imbir | 2 łyżeczki | |
| natka pietruszki | 3 łyżki | |
| ryż | 3 szklanki | |
| łuskane nasiona słonecznika | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ryż zalej 6 szklankami wody i ugotuj. |
| Krok 2 |
| Czosnek przeciśnij przez praskę i posyp solą. |
| Krok 3 |
| Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do masy czosnkowej. |
| Krok 4 |
| Następnie wrzuć ryż oraz nasiona słonecznika i natkę pietruszki. Całość dokładnie zmiksuj. |
| Krok 5 |
| Dodaj sos sojowy, przypraw do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem, po czym wymieszaj. Uformuj małe kotlety i obtaczaj je w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu, mają być rumiane. |
| Autor: pasibrzuch |