|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
pieprz | ||
sól | ||
mąka | ||
sos sojowy | 3 łyżki | |
kolendra | ||
ząbki czosnku | 3 sztuki | |
imbir | 2 łyżeczki | |
natka pietruszki | 3 łyżki | |
ryż | 3 szklanki | |
łuskane nasiona słonecznika | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż zalej 6 szklankami wody i ugotuj. |
Krok 2 |
Czosnek przeciśnij przez praskę i posyp solą. |
Krok 3 |
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do masy czosnkowej. |
Krok 4 |
Następnie wrzuć ryż oraz nasiona słonecznika i natkę pietruszki. Całość dokładnie zmiksuj. |
Krok 5 |
Dodaj sos sojowy, przypraw do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem, po czym wymieszaj. Uformuj małe kotlety i obtaczaj je w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu, mają być rumiane. |
Autor: pasibrzuch |