Kotlety dla wegetarian po indyjsku

1


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
pieprz
sól
mąka
sos sojowy3 łyżki
kolendra
ząbki czosnku3 sztuki
imbir2 łyżeczki
natka pietruszki3 łyżki
ryż3 szklanki
łuskane nasiona słonecznika2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ryż zalej 6 szklankami wody i ugotuj.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę i posyp solą.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do masy czosnkowej.
Krok 4
Następnie wrzuć ryż oraz nasiona słonecznika i natkę pietruszki. Całość dokładnie zmiksuj.
Krok 5
Dodaj sos sojowy, przypraw do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem, po czym wymieszaj. Uformuj małe kotlety i obtaczaj je w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu, mają być rumiane.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl