Kotlety mielone z mozzarellą
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • mięso mielone drobiowe - 250 gramów
  • mozarella - 100 gramów
  • mała cebulka - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • zioła prowansalskie - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki
  • Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. W kubeczku wymieszaj 120ml wody i fix do mięsa mielonego Knorr. Odstaw na kilka minut po czym wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj drobno posiekaną cebulkę, pieprz i zioła prowansalskie oraz czosnek w mini kostkach Knorr.
  2. Formuj małe kotleciki wkładając do środka kawałek sera mozzarella. Kotleciki smaż na oleju lub na oliwie, najpierw na małym ogniu, a potem zwiększ ogień w celu zrumienienia kotlecików.