Kotlety mięsne z dodatkiem kapusty, ryżu i kaszy

Składniki:

  • wieprzowina mielona - 500 gramów
  • ryż - 8 łyżek
  • kasza manna - 3 łyżki
  • kapusta biała - 500 gramów
  • jajka - 4 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • koperek posiekany - 2 łyżki
  • bułka tarta - 0.5 szklanek
  • sok wielowarzywny - 1 opakowanie
  • kostka rosołowa - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój i zeszklij na oleju. Wszystkie składniki wraz z cebulą dokładnie wymieszaj.
  2. Ugnieć nieduże kotleciki i obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obu stron.
  3. Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym , zalej gorącym sokiem pomieszanym z koncentratem pomidorowym i kostkami rosołowymi. Piecz przykryte w 180 stopniach około 1 godziny.