Kotlety mięsno-rybne

Składniki:

  • karczek wieprzowy - 400 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • solony śledź - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka pszenna - 1 sztuka
  • majeranek - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Śledzia włóż na kilka minut do wody, aby nie był za słony.
  2. Bułkę namocz w mleku. Cebulę skrój w drobną kostkę.
  3. Śledzia, mięso i bułkę zmiel.
  4. Dodaj cebulę, jajko i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
  5. Dokładnie wymieszaj i formuj kotleciki, obtocz w mące.
  6. Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.