Kotlety panierowane z indyka

1


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
pierś z indyka1 sztuka
jajko1 sztuka
woda1 łyżka
sól do smaku2 szczypty
pieprz kolorowy do smaku2 szczypty
olej do smażenia4 łyżki
Przyprawa do kurczaka Knorr1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z indyka pokroić na 4 plastry, doprawić je przyprawą do kurczaka i kolorowym pieprzem. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody i przyprawami. Maczać w nim każdy plaster indyka. Obtoczyć je w delikatnej panierce z bułki tartej i usmażyć na złoto na oleju. Ułożyć je na sałacie, a udekorować kolorowymi dodatkami z pomidora, szczypiorku i przypraw.
Autor: PiotrekPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl