Kotlety panierowane z indyka
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z indyka - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 1 łyżka
  • sól do smaku - 2 szczypty
  • pieprz kolorowy do smaku - 2 szczypty
  • olej do smażenia - 4 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z indyka pokroić na 4 plastry, doprawić je przyprawą do kurczaka i kolorowym pieprzem. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody i przyprawami. Maczać w nim każdy plaster indyka. Obtoczyć je w delikatnej panierce z bułki tartej i usmażyć na złoto na oleju. Ułożyć je na sałacie, a udekorować kolorowymi dodatkami z pomidora, szczypiorku i przypraw.