| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 1 łyżka | |
| jajko | 1 sztuka | |
| pierś z indyka | 1 sztuka | |
| Przyprawa do kurczaka Knorr | 1 łyżeczka | |
| olej do smażenia | 4 łyżki | |
| sól do smaku | 2 szczypty | |
| pieprz kolorowy do smaku | 2 szczypty |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pierś z indyka pokroić na 4 plastry, doprawić je przyprawą do kurczaka i kolorowym pieprzem. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody i przyprawami. Maczać w nim każdy plaster indyka. Obtoczyć je w delikatnej panierce z bułki tartej i usmażyć na złoto na oleju. Ułożyć je na sałacie, a udekorować kolorowymi dodatkami z pomidora, szczypiorku i przypraw. |
| Autor: Piotrek |