Kotlety po kaszubsku

27


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
wieprzowina mielona 350 gramów
Sos do pieczeni jasny Knorr1 sztuka
filety z dorsza (oczyszczone z ości, bez skóry)300 gramów
mleko200 mililitrów
jajko1 sztuka
kajzerka1 sztuka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 łyżeczka
natka pietruszki1 pęczek
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
ząbek czosnku2 sztuki
bułka tarta2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Rybę posiekaj nożem na drobne kawałki, wymieszaj z odciśnięta z mleka bułką, jajkiem i mielonym mięsem.
Krok 2
Powstałą masę dopraw do smaku pieprzem, przyprawą do mięs, posiekaną natka pietruszki i roztartym czosnkiem.
Krok 3
Z mięsa uformuj odpowiedniej wielkości kotlety, obtocz je w bułce tartej.
Krok 4
Kotlety smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. W ostatniej fazie na patelnię dodaj mąkę i wlej szklankę wody, żeby danie miało pełny smak dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, śmietanę, a następnie posiekany koperek. Całość duś pod przykryciem jeszcze przez 2 minuty. Kotlety podawaj z ziemniakami polane powstałym sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl