Przygotowanie |
Krok 1 |
Rybę posiekaj nożem na drobne kawałki, wymieszaj z odciśnięta z mleka bułką, jajkiem i mielonym mięsem. |
Krok 2 |
Powstałą masę dopraw do smaku pieprzem, przyprawą do mięs, posiekaną natka pietruszki i roztartym czosnkiem. |
Krok 3 |
Z mięsa uformuj odpowiedniej wielkości kotlety, obtocz je w bułce tartej. |
Krok 4 |
Kotlety smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. W ostatniej fazie na patelnię dodaj mąkę i wlej szklankę wody, żeby danie miało pełny smak dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, śmietanę, a następnie posiekany koperek. Całość duś pod przykryciem jeszcze przez 2 minuty. Kotlety
podawaj z ziemniakami polane powstałym sosem. |