Kotlety schabowe z pigwą

9


Średnie


60 min.


6 os.

Składniki
schab w plastrach8 sztuk
pigwa2 sztuki
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
miód2 łyżki
sok pomarańczowy1 szklanka
bulion drobiowy1 szklanka
Cynamon z Wietnamu Knorr1 łyżeczka
białe wino0.5 szklanek
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
oliwa0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Na dużej patelni podgrzej dwie łyżki oliwy, a następnie podsmaż na niej wieprzowinę. Gdy się zarumieni, zdejmij z patelni.
Krok 2
Resztę oliwy podgrzej na patelni, dodaj posiekane w kostkę czosnek i cebulę. Smaż około 2-3 minut.
Krok 3
Dodaj ósemki pigwy i smaż jeszcze kilka minut, aby sos zgęstniał.
Krok 4
Dodaj białe wino, bulion drobiowy i sok pomarańczowy. Zagotuj. Wsyp cynamon i miód, po czym gotuj na wolnym ogniu około 10-15 minut.
Krok 5
Mięso przełóż na patelnię, zalej sosem i uduś. Dodaj sól, pieprz i natkę pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl