Kotlety wieprzowe po katalońsku

1


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
cebula4 sztuki
schab6 plastrów
liść laurowy2 sztuki
tymianek suszony1 szczypta
sól i pieprz do smaku
oliwa8 łyżek
szałwia4 sztuki
cytryny3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Schab umyj i rozbij tłuczkiem lub ręką na kotlety.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj w talarki. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę i wymieszaj z cebulą. Resztę wyciśnij na sok i wymieszaj dokładnie z oliwą, dodając posiekaną cebulę ze skórką cytrynową i dopraw do smaku.
Krok 3
W tak przygotowanej marynacie namocz kotlety i odstaw na 3 godz.
Krok 4
Przed pieczeniem odsącz mięso i wrzuć na grilla. Piecz po ok. 10 min. z każdej strony.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl