| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 4 sztuki | |
| schab | 6 plastrów | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| tymianek suszony | 1 szczypta | |
| sól i pieprz do smaku | ||
| oliwa | 8 łyżek | |
| szałwia | 4 sztuki | |
| cytryny | 3 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Schab umyj i rozbij tłuczkiem lub ręką na kotlety. |
| Krok 2 |
| Cebulę obierz i posiekaj w talarki. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę i wymieszaj z cebulą. Resztę wyciśnij na sok i wymieszaj dokładnie z oliwą, dodając posiekaną cebulę ze skórką cytrynową i dopraw do smaku. |
| Krok 3 |
| W tak przygotowanej marynacie namocz kotlety i odstaw na 3 godz. |
| Krok 4 |
| Przed pieczeniem odsącz mięso i wrzuć na grilla. Piecz po ok. 10 min. z każdej strony. |
| Autor: przepisy.pl |