|
Składniki | ||
cebula | 4 sztuki | |
schab | 6 plastrów | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
tymianek suszony | 1 szczypta | |
sól i pieprz do smaku | ||
oliwa | 8 łyżek | |
szałwia | 4 sztuki | |
cytryny | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Schab umyj i rozbij tłuczkiem lub ręką na kotlety. |
Krok 2 |
Cebulę obierz i posiekaj w talarki. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę i wymieszaj z cebulą. Resztę wyciśnij na sok i wymieszaj dokładnie z oliwą, dodając posiekaną cebulę ze skórką cytrynową i dopraw do smaku. |
Krok 3 |
W tak przygotowanej marynacie namocz kotlety i odstaw na 3 godz. |
Krok 4 |
Przed pieczeniem odsącz mięso i wrzuć na grilla. Piecz po ok. 10 min. z każdej strony. |
Autor: przepisy.pl |