Kotlety z cukinią i kaszą bulgur

4


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
cukinia800 gramów
cebula250 gramów
Kotlety z kaszy bulgur Knorr1 opakowanie
marchew250 gramów
jajko2 sztuki
mąka pszenna lub kukurydziana150 gramów
sól1 łyżeczka
pieprz czarny mielony2 szczypty
olej rzepakowy 5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Mieszankę do kotletów Knorr ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Krok 2
Cukinię obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na grubych oczkach. Posolić i odstawić na 15 minut. Nadmiar wody zlać, dodatkowo cukinię odcisnąć z nadmiaru wody.
Krok 3
Marchew i cebulę obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Wszystkie warzywa połączyć, dodać ugotowaną mieszankę do kotletów, jajka, 50 gram mąki i pieprz. Dokładnie wymieszać
Krok 4
Formować kotleciki następnie każdy obtoczyć w mące. Smażyć na oleju. Kotlety są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Autor: Dominika MiecznikowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl