| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 3 łyżki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| kurkuma | 100 gramów | |
| pieczarka | 70 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| natka pietruszki | 0.25 pęczków | |
| Kotlety z kaszy bulgur Knorr | 1 opakowanie | |
| tymianek suszony | 0.5 łyżeczek | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| jajo | 1 sztuka | |
| mąka pszenna | 60 gramów | |
| olej do smażenia | 5 łyżek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku przesmaż na oleju cebulę pokrojoną w kostkę, grzyby pokrojone małe kawałki i czosnek. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. |
| Krok 2 |
| Następnie wsyp zawartość opakowania do garnka, gdzie smażyłeś grzyby i zalej 200 ml wody. Gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie. |
| Krok 3 |
| Wystudź i dodaj jajo, mąkę i pokrojoną natkę. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj i formuj kotlety. Smaż na patelni. Podawaj z sosem grzybowym. |
| Autor: przepisy.pl |