Kotlety z grzybami

11


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
olej3 łyżki
cebula1 sztuka
kurkuma100 gramów
pieczarka 70 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
natka pietruszki0.25 pęczków
Kotlety z kaszy bulgur Knorr1 opakowanie
tymianek suszony0.5 łyżeczek
sól1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
jajo1 sztuka
mąka pszenna60 gramów
olej do smażenia5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
W garnku przesmaż na oleju cebulę pokrojoną w kostkę, grzyby pokrojone małe kawałki i czosnek. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.
Krok 2
Następnie wsyp zawartość opakowania do garnka, gdzie smażyłeś grzyby i zalej 200 ml wody. Gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.
Krok 3
Wystudź i dodaj jajo, mąkę i pokrojoną natkę.
Krok 4
Wymieszaj i formuj kotlety. Smaż na patelni. Podawaj z sosem grzybowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl