Kotlety z grzybami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • olej - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • kurkuma - 100 gramów
  • pieczarka - 70 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 0.25 pęczków
  • Kotlety z kaszy bulgur Knorr - 1 opakowanie
  • Tymianek z Polski Knorr - 0.5 łyżeczek
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • jajo - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 60 gramów
  • olej do smażenia - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. W garnku przesmaż na oleju cebulę pokrojoną w kostkę, grzyby pokrojone małe kawałki i czosnek. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.
  2. Następnie wsyp zawartość opakowania do garnka, gdzie smażyłeś grzyby i zalej 200 ml wody. Gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.
  3. Wystudź i dodaj jajo, mąkę i pokrojoną natkę.
  4. Wymieszaj i formuj kotlety. Smaż na patelni. Podawaj z sosem grzybowym.