|
Składniki | ||
olej | 3 łyżki | |
cebula | 1 sztuka | |
kurkuma | 100 gramów | |
pieczarka | 70 gramów | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
natka pietruszki | 0.25 pęczków | |
Kotlety z kaszy bulgur Knorr | 1 opakowanie | |
tymianek suszony | 0.5 łyżeczek | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
jajo | 1 sztuka | |
mąka pszenna | 60 gramów | |
olej do smażenia | 5 łyżek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku przesmaż na oleju cebulę pokrojoną w kostkę, grzyby pokrojone małe kawałki i czosnek. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. |
Krok 2 |
Następnie wsyp zawartość opakowania do garnka, gdzie smażyłeś grzyby i zalej 200 ml wody. Gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie. |
Krok 3 |
Wystudź i dodaj jajo, mąkę i pokrojoną natkę. |
Krok 4 |
Wymieszaj i formuj kotlety. Smaż na patelni. Podawaj z sosem grzybowym. |
Autor: przepisy.pl |